Thuis op 5: 'Fiets jij zaterdag ook de GroeneKerkenroute?'

Vrijdag, 22.00 uur, NPO Radio 5

in Mediatips

Hoe 'groen' is jouw kerk? Tear en Kerk in Actie houden zaterdag een GroeneKerkenroute. Vijf fietsroutes voeren de deelnemers langs kerken die actief zijn op het gebied van duurzaamheid. In Thuis op 5 (EO) spreekt Petra de Joode vanavond met campagneleider Hanna van der Horst. 

Met de GroeneKerkenroute stimuleren Tear en Kerk in Actie dat kerken duurzamer en groener worden en dat die kerken elkaar vinden. "Als GroeneKerkenactie willen we christenen en andersgelovigen in Nederland inspireren en aanzetten tot duurzaamheid," zegt campagneleider Hanna van der Horst. "Een duurzame levensstijl is een natuurlijke reactie op de prachtige schepping die ons is toevertrouwd, maar ook een vorm van naastenliefde. Hoe wij omgaan met de natuur en het klimaat, heeft invloed op de levenssituatie van mensen wereldwijd. Als gemeenschap kunnen kerken hierin echt een verschil maken." 

Tekst loopt door onder de foto.

GroeneKerkenroute bij jou in de buurt?

Er is in vijf regio’s een GroeneKerkenroute uitgezet. Elke fietsroute voert langs drie tot zes kerken die actief zijn op het gebied van duurzaamheid. In twee regio’s voert de tocht ook langs een groene moskee. De startpunten zijn: Eindhoven, Wageningen, Assen, Haarlem en Middelburg. Wie mee wiel doen, kan zich bij een groepstocht aansluiten of op eigen houtje op pad gaan.

Biologische versnapering

Een pitstop bij een kerk duurt ongeveer twintig minuten. Bezoekers worden verwelkomd met een biologische versnapering. Ze zien en beleven welke groene stappen de kerk waar ze te gast zijn, heeft gezet. De organisatie hoopt dat de route belangstellenden zelf ook aanzet tot groene stappen.

Thuis op 5

Vrijdag 22 juni, 22.00 uur, NPO Radio 5
Presentatie: Petra de Joode 

Beeld: Shutterstock 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons