Platform Lazarus lanceert 'Mensen van de weg'

Nieuwe cursus leert leven te spiegelen aan dat van Jezus

in Christelijk Nieuws

Het online EO-platform Lazarus heeft de nieuwe cursus Mensen van de weg gelanceerd. Hierin leren deelnemers om hun levenskeuzes te spiegelen aan Jezus’ levensweg.

Hoe ga ik om met verlies? Waarom leef ik? Hoe word ik gelukkig? Deze herkenbare levensvragen worden in de tien cursusavonden van Mensen van de Weg besproken. In tien avonden starten deelnemers een zoektocht, waarin  wordt onderzocht hoe het leven van Jezus richting kan geven. Welke keuzes maakte Hij? 

Offline ontmoeting

Als Lazarus proberen we dagelijks te inspireren via ons online platform, maar we willen ook graag offline bezielde ontmoetingen tussen mensen aanmoedigen”, zegt eindredacteur van Lazarus Marieta van Driel. “Een laagdrempelige cursus die je in je kerk, of in je vriendengroep kunt doen, is daarvoor een goede manier. Door samen te zoeken en je inzichten, maar ook je worstelingen en zelfs je ongeloof eerlijk te delen is er herkenning, en bij sommigen zelfs opluchting. Dat is de basis voor een open gesprek over wat die oeroude Bijbel nog kan betekenen in het leven van nu.”

Mensen van de weg is over een periode van twee jaar uitvoerig getest. Op basis van de reacties is de cursus gevormd. Inmiddels hebben zo’n negentig groepen door heel Nederland Mensen van de weg gedaan. 

Eén van hen was Jorn: ‘Wat me het meest is bijgebleven van de avonden is dat alle deelnemers op zoek waren naar houvast, na een periode van teleurstelling. Dat gold ook voor mezelf. De avonden waren vol hoop. Ik ben erg onder de indruk van de mooie verhalen en mensen die ik heb ontmoet. En ik ben verrast. Door God en door anderen.’ 

Informatie

Ook Elvira maakte mensen enthousiast om samen Mensen van de weg te volgen: ‘Ik ben door mensen van de weg milder geworden naar mezelf en naar anderen.’

Mensen van de weg is verkrijgbaar als pakket met een handleiding, zes werkboekjes en een kaartenset en kost € 29,95 (excl. verzendkosten). Het pakket is verkrijgbaar via deze link. Daar is ook de cursus te bekijken om een indruk te krijgen. 
 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons