Oplichters in het buitenland: Kees van der Spek slachtoffer?

Donderdag, 20.30 uur, SBS 6

in Mediatips

In zijn programma Oplichters in het buitenland (SBS 6) reist journalist en presentator Kees van der Spek af naar het buitenland om de confrontatie met oplichters aan te gaan. Vanavond is hij in Riga, de hoofstad van Letland, om te laten zien hoe toeristen daar het slachtoffer worden van criminelen. 

Tijdens zijn speurtochten ondergaat Kees het bedrog vaak zelf. Ondertussen laat hij de verborgen camera in beeld brengen hoe de oplichters te werk gaan. In Riga laat hij zich door dames op straat meelokken naar foute bars. Veel toeristen maken er melding van dat ze in dit soort gelegenheden ongemerkt werden gedrogeerd, waarna hun rekening is geplunderd. Lukt het Kees om dit bedrog aan te tonen zonder zelf het slachtoffer te worden?

Oplichters in het buitenland

Donderdag 28 juni, 20.30 uur, SBS 6

Beeld: SBS 6 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons