'Nacht van de Vluchteling': wandelaars halen veel geld op

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 25)

In de nachtelijke uren begonnen wandelaars aan een sponsorloop voor vluchtelingen. Een bijzondere periode uit de Joodse geschiedenis van Amsterdam kwam tot leven. En theoloog Ruben van der Belt leerde dat hij zich in de kerk kon laten raken. Na het weekend is Visie je graag van dienst met deze terugkijk- en luistertips. 

Nacht van de Vluchteling

Er waren wereldwijd nog nooit zoveel mensen op de vlucht als nu: meer dan 65 miljoen. In de Nacht van de Vluchteling neemt presentator Joris Linssen ons mee naar Oeganda, dat honderdduizenden vluchtelingen opvangt. Een sponsorloop vanuit vier Nederlandse steden levert ruim 1,6 miljoen euro op. 

Chacham Zwi Asjkenazi

Driehonderd jaar geleden stierf Zwi Asjkenazi, die van 1710 to 1714 opperrabijn van Amsterdam was. Deze documentaire blikt terug op het leven van de beroemde geleerde. Hij staat in hoog aanzien in Amsterdam, maar zijn komst leidt ook tot conflicten. Geheel onverwacht vertrekt hij naar Londen. 

Nog even zondag

Tijdens zijn studie zit Ruben van de Belt zichzelf op zondagmorgen nog weleens in de weg. De theoloog ontdekt dat de kerk niet alleen een plek is om na te denken, maar ook om je te laten raken, vertelt hij aan Marleen Stelling. In de lokale politiek probeert hij zijn woonplaats Zwolle een stukje mooier te maken. 

Beeld: ANP/Bas Czerwinski

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons