Koffiedrinken met een vluchteling

Vluchtelingen schenken een 'bakkie' op Wereldvluchtelingendag

in Christelijk Nieuws

20 juni is het Wereldvluchtelingendag. Om daarbij stil te staan, organiseert Vluchtelingenwerk samen met busmaatschappij Connexion de actie 'Een bakkie doen met een vluchteling'. Op verschillende busstations in Nederland schenken vluchtelingen kopjes koffie, en bieden ze een goed gesprek.

Vluchtelingenwerk faciliteert het koffiedrinken met een reden. "Een kop koffie drinken is niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van de wereld een manier om elkaar te keren kennen of bij te praten," zegt de organisatie op haar website. "Ontmoetingen als deze zijn ontzettend belangrijk, want waar ontmoetingen plaatsvinden, ontstaat begrip. Met onze actie 'Bakkie doen' wil VluchtelingenWerk zo veel mogelijk ontmoetingen laten ontstaan."

De koffieschenkers van Vluchtelingenwerk zijn vandaag op de volgende plaatsen te vinden:

Alkmaar: Stationsweg, 8.00 tot 13.00 uur

Amsterdam: Stopera, 8.00 tot 13.00 uur

Arnhem: Willemsplein, 8.00 tot 13.00 uur

Den Haag (Humanity House): Prinsegracht 8, 10.00 tot 16.00 uur

Eindhoven: Neckerspoel, 8.00 tot 13.00 uur

Haarlem: Stationsplein,  8.00 tot 13.00 uur

Hilversum: Stationsplein, 8.00 tot 13.00 uur

Hoeksche Waard: Busstation Heinenoord, 8.00 tot 13.00 uur

Nijmegen: Stationsplein, 8.00 tot 13.00 uur

Beeld: Unsplash

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons