Joyce den Engelse gestart als directeur Huis van Belle

'We willen van betekenis zijn voor zo veel mogelijk meiden'

Sinds april dit jaar staat Joyce den Engelse aan het roer van de stichting Huis van Belle, die opgroeiende meisjes een steun in de rug wil geven met evenementen, een website en een magazine. Wat zijn de plannen van de nieuwe directeur? 

Dat uitgerekend Joyce den Engelse directeur is geworden van een stichting voor tienermeiden, is niet zo verwonderlijk. In de afgelopen jaren was ze door het land al betrokken bij verschillende vormen van tienerwerk. Zo is ze actief bij Opwekking en in verschillende bestuursfuncties. Het appje van een vriendin met de vacaturetekst voor directeur van Huis van Belle, kwam dan ook als geroepen. “Deze job is echt wat voor jou, schreef ze erbij. Het sprak mij ook direct aan.”

Open en eerlijk

Tot eind mei bleef Belle-oprichter en directeur Eline Hoogenboom werken bij de stichting om het stokje over te dragen. Nu staat Joyce zelf aan het roer. Naast haar functie als directeur blijft ze actief in haar eigen bedrijf, waarmee ze ondernemers helpt ideeën om te zetten in concrete plannen. 

Wat trekt je zo in je nieuwe functie?
“Dat heeft vooral met de missie en visie van de stichting te maken. Die is: de meiden sterken in hun identiteit en in hun relatie met God. Die combinatie spreekt me enorm aan. Het gaat bij Huis van Belle zowel over 'jij en God', als over 'jij en jezelf'. Ook vind ik tienermeisjes een leuke doelgroep. Onze stichting kan zich toespitsen op producten en activiteiten speciaal voor tienermeiden. Dat is anders wanneer de doelgroep breder is.” 

Wat is je indruk tot nu toe van de Belle-meiden?
“Ze zijn heel enthousiast, en zien Huis van Belle als iets bijzonders. Dat merk je ook in de feedback die we krijgen. Wij zeggen dat we een rolmodel willen zijn voor de meiden, een klankbord. Zo ervaren ze dat ook. Op de Huis van Belle-dag wilden allerlei meiden met Eline en mij op de foto. Die zie je dan later terug op Instagram. Ze vinden dat persoonlijk contact heel waardevol, en voor mij is het bijzonder met dit gebaar zo van betekenis te kunnen zijn. Verder zijn het echte tieners, dus heel open. Je weet snel of ze iets stom vinden of te gek. Toen ik het podium opliep, riep een tiener uit de zaal: ‘Joyce! Wat een gave hakken!’ Die openheid en eerlijkheid vind ik heel leuk. Ze vragen ook: ‘Wat kom je doen, gaat alles nu anders?’” 

We willen een rolmodel zijn voor de meiden, een klankbord

En, wordt alles anders?
“Op dit moment krijgt de nieuwe fase van Huis van Belle, zoals de ontwikkeling van de stichting, steeds meer vorm. De missie, en zaken als het Belle-magazine en onze evenementen, blijven zeker bestaan. Wel gaan we kijken hoe we onze activiteiten zo kunnen inrichten, dat we nog meer meiden bereiken. Daarom vinden we het belangrijk de behoeftes van de doelgroep te onderzoeken. Zo horen we bijvoorbeeld regelmatig dat meiden van 15, 16 jaar behoefte hebben aan meer verdieping. Daarmee gaan we aan de slag.” 

Wat is je droom met Huis van Belle?
“We willen graag verder professionaliseren en het bereik vergroten. Nu hebben we zo’n drieduizend leden, en het zou mooi zijn als dat aantal stijgt. We zouden het tof vinden als elk tienermeisje een plek vindt binnen Huis van Belle, of je nu het type ‘meisje-meisje’ bent of meer een ‘stoere chick’. En dat het een plaats is waar ouders positieve informatie voor hun dochters kunnen vinden – of dat nu online, via de events of het magazine is. Van betekenis zijn voor zo veel mogelijk tienermeiden en hun ouders, daar dromen we van.” 

Beeld: Ineke Linssen

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons