Italiaanse priester vindt € 36.000 in biechtstoel

Achtergelaten door een genereuze weldoener, of door een crimineel met spijt?

in Christelijk Nieuws

Een priester in Rome heeft vorige week een wonderlijke vondst gedaan: in de biechtstoel lagen opeens twee zakken met in totaal € 36.000. Het is onduidelijk of het geld is achtergelaten als gift.

Pastoor Giovanni Martire Savina vond het geld niet aan de kant van de biechtende kerkganger, maar onder de stoel van de biechtvader zelf. Omdat Savina dacht dat het om een bompakketje ging, belde hij de politie. De agenten vonden tot hun verrassing geen explosieven, maar pakjes met bankbiljetten van € 50. De politie vermoedt dat het kleine fortuin is achtergelaten door een genereuze weldoener, of door een crimineel met spijt.

Nuttig voor de kerk

Zolang het onderzoek loopt, blijft onduidelijk of de priesters van het Italiaanse kerkje in de buurt van Vaticaanstad het geld mogen houden. “Zeker, zo’n bedrag zou nuttig zijn voor de kerk,” geeft Savina toe aan de Italiaanse krant Il Messaggero, “maar dat mag niet ten koste gaan van iemand anders.” De priester vindt wel vaker giften in de biechtstoel: “Tot een paar jaar geleden liet zo nu en dan iemand een substantieel geldbedrag achter, soms zelfs duizend euro, maar nooit zoveel als dit.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons