'Het is echt goed zoeken om Gods stem te leren verstaan'

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 23)

Dit weekend zagen we de voddenman en de scharensliep terug. Mirjam Kotadiny sprak over de vraag hoe je Gods wil in je leven ontdekt. In het welvarende Koeweit gaan jongeren een onzekere toekomst tegemoet. Visie is je na het weekend graag van dienst met terugkijk- en luistertips. 

Vergeten beroepen

Het geschiedenismagazine Andere Tijden brengt een ode aan 'vergeten' beroepen. Wie weet nog wat de klepperman deed, of de porder? Ook de scharensliep is uit ons straatbeeld verdwenen. Slechts één familie doet nog aan 'weervisserij' op de Oosterschelde.

Onderweg

Tien jaar lang runde Mirjam Kotadiny samen met haar man Joshua een eigen straatkerk. Nu zijn ze bezig met het opzetten van een nieuwe kerk. Daarnaast studeert Mirjam psychologie en seksuologie. "Het is echt goed zoeken om Gods stem te leren verstaan," vertelt ze in Onderweg (EO) aan Elsbeth Gruteke. 

Tegenlicht

Koeweit is een welvarend land met een jonge bevolking, maar straks vallen de olie-inkomsten weg. In de documentaireserie Tegenlicht komt publicist en ondernemer Fareah al Saqqaf aan het woord. Hoe voorkom je dat jongeren in dit land hun heil zoeken bij islamitische fundamentalisten?  

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons