EO Metterdaad in Christelijk Noodhulpcluster

Metterdaad onderdeel van samenwerking christelijke hulporganisaties

in Christelijk Nieuws

EO Metterdaad heeft zich aangesloten bij het Christelijk Noodhulpcluster, een organisatie van overkoepelende christelijke hulporganisaties. Naast EO Metterdaad maken Dorcas, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA deel uit van deze samenwerking.

Peter Beker van EO Metterdaad is blij met de samenwerking. “Onder onze donateurs merken we dat er behoefte is aan meer eenduidigheid bij het werven van giften voor noodsituaties.  Daarom vinden we het belangrijk om het Christelijk Noodhulpcluster te versterken met onze deelname.”

Door deze intensieve samenwerking wordt de mediakracht van EO Metterdaad verbonden met betrouwbare en professionele uitvoerende partners. Zo kunnen de deelnemers van het Christelijk Noodhulpcluster in het geval van rampen en calamiteiten snel samen tot actie overgaan en worden giften van donateurs snel besteed aan de noodhulp waarvoor ze bestemd zijn.

 

Samenwerking

Van het samenwerkingsverband is EO Metterdaad de eerste deelnemer die met name fondsen werft, in plaats van hulp uit te voeren. “Hiermee maken we onze samenwerking nog beter zichtbaar”, zegt ZOA-directeur Chris Lukkien. “Als mediapartner is EO Metterdaad van grote waarde voor ons. De hulporganisaties uit het cluster werken al langere tijd met hen samen in het werven van fondsen voor de noodhulpprogramma’s van de verschillende organisaties. Door de handen ineen te slaan bereiken we niet alleen meer mensen in Nederland, maar kunnen we dat ook sneller doen.”

Beeld: Unsplash

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons