Dolf van de Vegte, directeur Family7, ernstig ziek

'God blijft dezelfde en Hij vergist zich nooit'

in Christelijk Nieuws

Dolf van de Vegte, directeur van Family7, is ernstig ziek. Vandaag schreef hij een persoonlijk bericht over zijn gezondheid en het traject dat hij nu ingaat.

"Toen ik vorig jaar bij Family7 aan de mooie tv-serie Op zoek naar een wonder begon en luisterde naar al die verhalen van mensen die een groot wonder in hun leven ervoeren, kon ik niet bedenken dat ik nu, maanden later, zelf een wonder nodig heb."

Begin dit jaar werd Dolf geconfronteerd met darmproblemen en stevige rugpijn. Zelf zegt hij daarover: "Uit bloedonderzoek en foto’s kwam slechts naar voren dat mijn bloedsuiker te hoog was. Daarop volgde een darmonderzoek, waaruit bleek dat er een kwaadaardige tumor was gezien van circa 3 centimeter. Die zou operatief verwijderd moeten worden, met de mogelijkheid dat ik een permanente stoma zou krijgen. Nadat CT-scans waren gemaakt, kregen we het onheilspellende bericht dat er uitzaaiingen zijn in de alvleesklier, lever en rugwervel. Een moeilijk bericht als je je hele leven kerngezond bent geweest."

Desondanks ervaren Dolf en zijn vrouw Ans grote vrede en rust. "We bidden om wijsheid en inzicht om het komende traject te kunnen bewandelen. Op de dag dat we het eerste bericht ontvingen over de tumor in mijn darmen, stond ook de opname voor de nieuwe serie Op zoek naar een wonder gepland met pastor Jan Zijlstra. Een timing die wij niet voorzien hadden. We vinden het belangrijk om de grote daden van de Heer te verkondigen en te laten zien dat de Heer vandaag nog dezelfde is als toen Hij hier op aarde mensen genas. Natuurlijk hopen wij dat ik zelf een van de afleveringen kan vullen om te getuigen van het wonder dat de Heer gaat doen. En… als het wonder, zoals wij dat hopen, uitblijft: God blijft dezelfde en Hij vergist Zich nooit!"

Het team van Family7 doet een oproep voor gebed:
"Wilt u met ons op de bres gaan staan voor Dolf en zijn gezin? We zoeken bidders, medestrijders, die deze situatie voor Gods troon brengen. U kunt zich aanmelden via deze link op onze website als u op de hoogte wilt blijven van de situatie en regelmatig gebedspunten wilt ontvangen. Als u iets van de Heer hoort over deze situatie, dan willen we dat graag weten. U kunt uw reactie mailen naar gebed@family7.nl.
Dank u wel voor uw ondersteuning."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons