'Deux jours, une nuit': Kan Sandra ontslag afwenden?

EO zendt sociaal drama uit, vrijdag, 23.35 uur, NPO 2

in Mediatips

Sandra dreigt haar baan te verliezen door bezuinigingen. Haar collega's mogen kiezen: een bonus of Sandra's baan. Bijna allemaal kiezen ze voor het geld. In de speelfilm Deux jours, une nuit probeert Sandra in een race tegen de klok het tij te keren. 

Sandra werkt bij een zonnepanelenfilma in Wallonië. Ze is herstellende van een depressie als ze haar baan kwijt dreigt te raken. Haar zestien collega’s krijgen van de baas de keuze voorgelegd: een bonus van 1000 euro of Sandra’s baan. Tijdens een stemronde kiezen bijna alle collega’s voor het geld, maar het besluit is nog niet definitief.

Sandra vecht voor laatste kans

De eerstvolgende maandag zal de knoop echt worden doorgehakt. Gesteund door haar man doet Sandra een ultieme poging om haar baan te behouden, maar de tijd dringt. Ze gaat haar collega’s een voor een af om hun te smeken van de bonus af te zien.

Deux jours, une nuit

Belgisch-Italiaans-Frans drama uit 2014 met Marion Cotillard, Fabrizio Rongione, Olivier Gourmet e.a. Regie: Jean-Pierre en Luc Dardenne. Vrijdag 8 juni, 23.35 uur, NPO 2 

Beeld: Christine Plenus 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons