Deurwaarder: 'Openstaande boete kan flink oplopen'

De Deurwaarders: Betalen of leeghalen, dinsdag, 20.30 uur, RTL 5

in Mediatips

Deurwaarder Paula is in de omgeving van Almelo onderweg naar een jongeman met een schuld bij zijn zorgverzekering. Ze gaat in deze aflevering van De Deurwaarders: Betalen of leeghalen (RTL 5) met zijn moeder in gesprek om tot een oplossing te komen.

Paula's collega Bram is in de regio Rotterdam, waar een vrouw goed op weg is met het aflossen van haar schulden. Daarom wil hij afspraken met haar maken over de betalingen die nog open staan. Monique bezoekt een 18-jarige man in Den Haag. Omdat hij een boete van 330 euro niet heeft betaald, is deze inmiddels opgelopen tot 1152 euro. Door een ongeval is hij niet in staat geweest zijn schuld eerder af te lossen.

De Deurwaarders: Betalen of leeghalen

Vrijwel iedereen kan in financiële problemen komen. Schulden ontstaan vaak door het verlies van werk, een echtscheiding of een (chronische) ziekte. In De Deurwaarders: Betalen of leeghalen stuiten gerechtsdeurwaarders soms op schrijnende situaties. Waar deurwaarders in het verleden vaak overgingen tot inbeslagname van goederen, zoeken ze tegenwoordig vaak samen met de wanbetaler naar een oplossing. Dat zegt althans hun koepelorganisatie GGN.

Iedere dinsdag, 20.30 uur, RTL 5 

Beeld: RTL 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons