De tweede brief aan Gijsbrecht

Blog van Matthijn Buwalda

Van Matthijn, volgeling van Christus met vallen en soms opstaan. Aan Gijsbrecht, mijn eerste en enige bekeerling, van wie ik de naam niet eens zeker weet. Genade en vrede en dat soort dingen.

Televisiepredikant Jesse Duplantis heeft onlangs in een videoboodschap zijn volgelingen gevraagd een donatie te doen voor een nieuw vliegtuig. Zijn andere drie zijn simpelweg niet in staat de wereld rond te vliegen met maar één tussenstop, en waarom zou de Heer willen dat je lijdt door twee of meer tussenstops te moeten maken? Ik weet niet wat jij hiervan vindt, Gijsbrecht, maar ik kreeg het op mijn hart je hierover te schrijven.

Allereerst wil ik zeggen dat jij je, als mijn enige bekeerling, geen zorgen hoeft te maken. Ik zou zoiets nooit van je vragen. Ik heb geen vliegtuig nodig dat met één tussenstop de wereld over kan, alleen al omdat ik mijn werk alleen maar in het Nederlands doe. Een klein vliegtuigje met simpele badkamer, drie man personeel en een eenvoudig tweepersoonsbed zou voor mij al genoeg zijn om zo af en toe de ABC- eilanden te bezoeken.

Maar zelfs daar vraag ik je niet om, Gijsbrecht. Ik wil je niet onnodig op kosten jagen. Aan de andere kant: je weet dat geld de wortel is van alle kwaad en vanuit pastoraal oogpunt ben ik best bereid die wortel deels van je over te nemen. En het is met dat uitgangspunt dat ik je dit vrijmoedig vraag.

Het punt is dit: ik rijd al tijden rond in een oude auto. Het is met recht leiding van de Heer dat het ding nog steeds door de keuring komt. De auto heeft alles wat ik nodig heb, behalve een airco. Als ik op warme dagen onderweg ben voor mijn bediening, zweet ik me kapot nog voordat ik de straat uit ben. Daarom is mijn vraag in geloof aan jou: zou jij een donatie willen doen voor een ventilator die ik op de sigarettenaansteker aan kan sluiten?

Vergeet niet: wie geeft zal ontvangen. Nou, genade en vrede maar weer.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons