Christenen zingen op de Aquarius bij aankomst in Valencia

Migranten aangekomen na reis van 8 dagen

in Christelijk Nieuws

630 vluchtelingen van 32 verschillende nationaliteiten kwamen afgelopen week met de ‘Aquarius’ aan in het Spaanse Valencia. Op de boot zaten ook veel christenen, die zongen en baden bij aankomst.

Dat schrijft Evangelicalfocus.com. De vluchtelingen werden opgevangen door een gespecialiseerd team van dokters, psychologen en politiemensen. Zij deden bij aankomst de eerste medische controles en korte interviews. In totaal kwamen afgelopen jaar meer dan 9300 migranten aan in Spanje. 

Bijzonder was dat Nigeriaanse christenen op de boot worshipliederen zongen, om God te danken dat ze waren aangekomen in de haven. Ze zongen over de wonderen van God. Andere christenen dankten God met hun handen in de lucht.

Baby's

Volgens de Spaanse krant El Mundo zijn er gedurende de reis zes baby’s geboren op de Aquarius. Eén heeft de naam Christ gekregen. Zijn moeder uit Kameroen reisde maar liefst 5200 kilometer om in Europa te komen. “Ik heb mijn zoon Christ genoemd, omdat ik christen ben en mijn God Jezus Christus is.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons