Broodje Gezond: is eten van biologische groenten gezonder?

Maandag, 21.00 uur, NPO 3

in Mediatips

Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris doen in in Broodje Gezond (KRO-NCRV) onderzoek naar biologische groenten. Zijn ze echt gezonder voor ons dan niet-biologische groenten? Of is dat een fabeltje? Er is nog veel onduidelijk over het effect van biologische groenten op de gezondheid.  

Betekent 'biologisch' ook 'onbespoten', zoals Ersin denkt? Marlijn vraagt zich af of biologische wortels een beter leven hebben. Ze praten met wetenschappers en telers om erachter te komen wat nou écht het verschil is tussen biologische en niet-biologische groenten. Welke bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, hoe worden de groenten geteeld en welke voedingsstoffen krijgen we binnen?

Hoe schadelijk zijn bestrijdingsmiddelen?

Ersin loopt een dagje mee met een niet-biologische groenteteler, terwijl Marlijn preien schoonmaakt bij een biologische boer. Beide telers hebben een voorraad aan bestrijdingsmiddelen, maar wat zit daar nou precies in? Ersin vraagt het aan een landbouwonderzoeker. Hoe schadelijk zijn deze middelen voor onze gezondheid? Daarover gaat Marlijn in gesprek met een toxicoloog.

Broodje Gezond

Maandag 18 juni, 21.00 uur, NPO 3 

Beeld: KRO-NCRV 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons