Bijbelschool De Wittenberg kan komend jaar door

Benodigd bedrag en aanmeldingen zijn binnen

in Christelijk Nieuws

Bijbelschool De Wittenberg heeft genoeg geld opgehaald om één jaar door te gaan met de Jongerenwerkersopleiding en Een Jaar Wittenberg. Ook is er zicht op voldoende aanmeldingen om te kunnen starten met de opleidingen.

Afgelopen winter werd bekend dat er op Bijbelschool De Wittenberg een conflict was ontstaan tussen het bestuur en de medewerkers. Het bestuur wilde een aantal onderwijsactiviteiten stoppen, omdat het aantal aanmeldingen was teruggelopen.

In maart werd besloten dat de opleidingen tot Jongerenwerker en Een Jaar Wittenberg door zouden gaan, op voorwaarde dat er genoeg aanmeldingen zouden komen. Daarnaast werd een fondsenwervende actie gestart om 125.000 euro op te halen. Deze doelen zijn volgens De Wittenberg nu behaald.

Verder meldt de school dat een werkgroep bezig is om verschillende toekomstplannen te maken. Na de zomer wordt dit verder uitgewerkt. Maar hun doel blijft hetzelfde, zegt de school. “De missie – jonge mensen vormen om hun geloof in Jezus Christus handen en voeten te geven in het dagelijks leven – blijft onverkort van kracht.”

Beeld: Unsplash

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons