Bibian Mentel in therapie: 'Mag ik anderen met ziekte belasten?'

BN'ers in therapie, donderdag, 20.30 uur, RTL 5

in Mediatips

Snowboardster Bibian Mentel behaalde grote successen, onder meer op de Paralympics. Haar leven staat niet alleen in het teken van topsport, maar ook van kanker, een ziekte waarvoor ze al vaak is behandeld. In het programma BN'ers in therapie (RTL 5) vraagt ze zich af of ze anderen met haar ziekte mag belasten.

Steeds keerde de kanker terug in Bibians leven. Ze  heeft meerdere longoperaties ondergaan, 74 bestralingen gehad en er is bij haar een been geamputeerd. Ondanks alles vecht Bibian door. "Ik ga in therapie omdat ik bang ben om anderen met het verhaal over mijn ziekte te belasten," zegt ze over haar deelname aan het programma.

Over het programma

In de reeks BN'ers in therapie (RTL 5) volgen bekende Nederlanders een aantal therapiesessies bij psychiater Esther van Fenema. Zo hopen ze het taboe te doorbreken dat vaak nog rust op het zoeken van hulp bij psychische problemen. De gesprekken worden aangevuld met fragmenten en quotes van familieleden en vrienden. 

BN'ers in therapie

Donderdag 14 juni, 20.30 uur, RTL 5

Twee jaar geleden was Bibian Mentel te gast in het EO-programma De Kist. Ook toen vertelde ze dat de steeds terugkerende strijd tegen kanker niet altijd makkeljk is. Maar ook dat ze nog lang niet klaar is met leven. “Ik wil er nog zoveel uithalen. Dus ik heb bedacht dat ik gewoon 90 ga worden. Ik word een oud grijs omaatje met kleinkinderen op schoot.” 

Bekijk hier het gesprek met Bibian Mentel in 'De Kist'.

Beeld: Roland J. Reinders 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons