Vrouwen achter het stuur in 'Huis van Saoed'

Dinsdag, 22.55 uur, NPO 2

in Mediatips

De koninklijke familie van Saoedi-Arabië staat voor de uitdaging om in een instabiele periode aan de macht te blijven. Vanavond in Huis van Saoed  (HUMAN) aandacht voor de hervormingen die kroonprins Mohammed Bin Salman doorvoert, onder meer door vrouwen toe te staan auto te rijden. 

Mensen die voor de Saoedische vorsten hebben gewerkt, vertellen hoe extreme rijkdom het mogelijk maakte een afgeschermd leven in grote luxe te leiden. Door de sociale media wordt dat steeds moeilijker. Inmiddels heeft de jonge kroonprins een programma van sociale en economische veranderingen ingezet. Kan hij daarmee het tij keren? 

Hervorming en repressie

Toch heeft de regering van Mohammed Bin Salman onlangs ook strenge anti-terreurwetgeving ingevoerd, volgens critici een middel om tegenstanders van het regime monddood te maken. Gaat de hervormingskoers van de kroonprins gepaard met onderdrukking? Er zijn deskundigen die beweren dat de overheid geavanceerde methoden gebruikt om sociale media te controleren.

Huis van Saoed (slotaflevering)

Dinsdag 22 mei, 22.55 uur, NPO 2 

Beeld: Shutterstock 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons