Voetballer Depay: ‘Ik vind rust in het geloof’

‘Na een goal wijs ik naar de lucht’

in Geloven

Memphis Depay, aanvaller van Olympique Lyon en Oranje, vindt zichzelf niet alleen een fantastische voetballer, maar staat door zijn geloof ook anders in het leven. Dat zei hij gisteren in een interview in De Telegraaf. “Het is te zien aan mijn celebration, de manier waarop ik een goal vier.”

Als Depay juicht, stopt hij zijn vingers in zijn oren. Veel mensen denken dan dat hij bedoelt dat ze stil moeten zijn. Maar dat is niet zo, vertelt hij. “Ik geef aan dat ik me voor alles afsluit en ik wijs ook naar de lucht. Daarmee laat ik zien dat ik mijn Bijbel lees en in het woord van Jezus blijf leven. Daardoor maak ik me helemaal geen zorgen over wat de buitenwereld zegt en ik kijk er ook niet naar. Ik ben daarvoor doof en blind geworden.”

Bijbellezen

Het christelijke geloof speelt sinds anderhalf jaar een belangrijke rol in zijn leven. “Ik ben mezelf meer gaan kennen. Iedereen weet dat ik van vroeger uit al gelovig ben, maar ik heb nu ook mijn rust gevonden in het geloof. Dat brengt me op een ander level en geeft een andere insteek aan mijn leven. Als ik de Bijbel lees, geeft me dat rust. Ik ben nu bezig met het Nieuwe Testament. Vroeger heb ik ook wel de Bijbel gelezen, maar toen ik jong was, waren er nog zoveel andere dingen in mijn hoofd dat ik er niet echt op gefocust was.”

Vooral het Bijbelboek Genesis spreekt hem aan. “Dan zie je wat God voor ons heeft gedaan. Hoe alles is begonnen. Dat God ons heeft geschapen. Als kind ging ik met mijn opa en oma naar de kerk. Nu ga ik niet naar de kerk, want ik speel vaak op zaterdag en zondag, maar ik weet dat God overal is.”

Lees het hele interview in De Telegraaf.

Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons