Visveiling Urk levert 70.000 euro op voor Mercy Ships

Honderden kinderen krijgen oogoperatie

in Christelijk Nieuws

De veiling van het eerste kistje Mei-schol op de Visveiling Urk heeft 70.000 euro voor Mercy Ships opgebracht. Met dit bedrag kan Mercy Ships minstens 280 kinderen helpen met een oogoperatie.

EO-presentator Andries Knevel, die in 2015 voor EO Metterdaad op bezoek was bij Mercy Ships in Madagaskar, enthousiasmeerde de aanwezige ondernemers. “Ik was diep, diep onder de indruk toen ik aan boord was van de Africa Mercy,” zei hij. “Ongeveer 450 vrijwilligers zijn met enorm veel passie elke dag druk in de weer om de allerarmsten te helpen met gratis medische zorg. Wat een uniek concept! Dan komt dit ziekenhuisschip een Afrikaanse haven binnenvaren voor duizenden mensen die niet naar een dokter of ziekenhuis kunnen. Dat is toch geweldig! Met jullie bod krijgen honderden kinderen weer het licht in hun ogen, dus bieden maar!”

De ondernemers wilden dat het eerste kistje op Urk zou blijven, en dat is gelukt met het laatste bod; een combinatiebod van visbedrijf Dayseaday en Korf Vis BV. Daarna overhandigde de voorzitter van de Stichting Visserijdagen Urk, Klaas-Jelle Koffeman, de cheque met het eindbedrag aan Marianne Huurman, interim-directeur van Mercy Ships.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons