Vertrouwen in de kerk licht gestegen

Vooral op de Veluwe

in Christelijk Nieuws

Mensen vertrouwen iets meer in de kerk. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Gaf in 2016 30,4 procent aan vertrouwen te hebben in de kerk, een jaar later was dat 31,2 procent. Wel staat de kerk – samen met de pers – onderaan de lijst als het gaat om vertrouwen van de burger.

Weduwen en weduwnaren

Zo is onder 45- tot 65-jarigen het vertrouwen in de kerk het kleinst, slechts 26%. Onder mensen die 75 jaar of ouder zijn, is het vertrouwen het grootst, zo’n 45%. Deze groep bestaat voornamelijk uit weduwen en weduwnaren. Onder gescheiden mensen en ongehuwden ligt dit percentage lager.

In het overwegend rooms-katholieke zuiden heeft slechts 1 op de 5 mensen ‘tamelijk tot veel vertrouwen’ in de kerk. In Noord-Overijssel en de Veluwe is dit het hoogst. Daar heeft de helft van alle mensen vertrouwen in de kerk.

Beeld: Unsplash

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons