Typisch Overvecht: Rixt woont in een christelijke woongroep

Maandag t/m donderdag, 19.20 uur, NPO 2

in Mediatips

In de reeks Typisch... zijn we drie weken lang te gast in een buurt ergens in Nederland. Vanavond strijken we neer in de Utrechtse wijk Overvecht, waar we Rixt Visser van de christelijke woongroep 'Overhoop' ontmoeten. Wat kan zij voor de wijkbewoners betekenen?

Vanavond strijken we in Typisch Overvecht (BNNVARA) neer in de Utrechtse wijk Overvecht. Hier biedt de christelijke woongroep 'Overhoop' opvang aan mensen uit andere culturen die geen huis hebben. "Al die verschillende mensen begrijpen elkaar niet altijd," merkt Rixt. "Toch vind ik het prettig om zo te wonen." 

Weggeefwinkel

Rixt werkt in de weggeefwinkel, waar je voor niets kleren en spullen kunt krijgen. Abdullah Chami is een van de Marokkaanse buurtvaders in de wijk Overvecht. Hij werkte vroeger in een drukkerij, maar nu repareert hij fietsen in de ‘Fietsenwerkplaats’. Dat is gratis voor buurtbewoners die geen gewone fietsenmaker kunnen betalen. Tussen het werk door gaat Abdullah vijf keer per dag bidden in de moskee.

Typisch Overvecht

Maandag t/m donderdag, 19.20 uur, NPO 2 

Beeld: Marjon Lukje 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons