Typhoon in Amerika: voorman Ku Klux Klan komt tot inkeer

Donderdag, 21.45 uur, NPO 3

in Mediatips

In Typhoon in Amerika onderzoekt rapper Typhoon wat er in de VS over is van de boodschap van Martin Luther King. In de slotaflevering spreekt hij met Scott Shepherd, voormalig leider van de Ku Kux Klan, die zich tegenwoordig juist uitspreekt tegen racisme.

In Memphis ontmoet Typhoon een man met een bijzonder verhaal. Scott Sheperd was jarenlang lid van de Ku Klux Klan en groeide zelfs uit tot een van de leiders van die organisatie. Hij kwam tot inkeer en vertelt waarom hij nu jonge mensen waarschuwt tegen extreemrechtse denkbeelden.

'Mijn broer stierf op straat'

Maar deze aflevering begint in een boksschool in New Orleans. Typhoon leeft zich even uit op een boksbal en ontmoet de jonge, getalenteerde bokser Sean Hemphill. Hij was pas 9 jaar oud toen hij zijn oudere broer verloor, die per ongeluk werd gedood bij een schietpartij op straat.

Boston

Typhoon begon aan zijn reis naar de VS om culturele leiders te ontmoeten die in de geest van Martin Luther King strijden voor verandering. Zo’n leider ontmoet hij in Boston. Graffiti-artiest Rob Gibbs heeft een bijzondere kunstacademie opgericht voor jongeren uit de armste wijken van de stad.

Typhoon in Amerika

Donderdag 3 mei, 21.45 uur, NPO 3 

Beeld: Shutterstock 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons