Troost na afscheid in 'Nederland Zingt op Hemelvaartsdag'

'Nederland Zingt' en 'De Kapel' donderdag vanaf 9.50 uur op NPO 2

in Mediatips

“Afscheid nemen is vaak heel moeilijk en verdrietig,” zegt ds. Orlando Bottenbley in zijn overdenking op Hemelvaartsdag. “Dan kan het een geweldige troost zijn als je weet dat het afscheid niet definitief is.”

Met hemelvaart vieren we dat Jezus naar de hemel ging. Naar zijn Vader. Hij kondigde zijn afscheid aan bij zijn discipelen. We horen dat Jezus’ discipelen Hem niet goed snappen als Hij bij Zijn afscheid zegt: ‘Het is beter voor u dat Ik heenga.’ Waarom moest hij nou gaan?

'God voelt dichtbij als we zingen'

Jezus liet ons niet alleen. Hij zond ons de Trooster: de Heilige Geest die ons troost en hulp biedt. Een heel fijne manier om God dichtbij te voelen is door te zingen. Dat doen we dan ook op deze bijzondere dag!

Hemelvaartsdag 2018

Nederland Zingt op Hemelvaartsdag 
9.50 uur, NPO 2 
De Kapel 
10.35 uur, NPO 2 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons