Thuiskoks tegen chef-koks in kookwedstrijd 'The Chefs' Line'

Jurylid 24Kitchen te gast in 'Open Huis', 14.00 uur, NPO Radio 5

in Mediatips

Vanavond start het nieuwe kookprogramma The Chefs' Line op de culinaire zender 24Kitchen. Vier thuiskoks durven het op te nemen tegen vier chef-koks van gerenommeerde restaurants. Jurylid Jacob Jan Boerma blikt vanmiddag in Open Huis (NPO Radio 5) vooruit op de eerste aflevering. 

In deze kookwedstrijd naar een Australisch format is het iedere keer de vraag of de passie van de amateurs het wint van de professie van de topkoks. Iedere maandag start een nieuwe groep van vier thuiskoks tegen een chefs’ line en staat er een andere internationale keuken centraal. EO-presentator Tom Herlaar belt vanmiddag in Open Huis met Jacob Jan Boerma (rechts op de foto), chef-kok van De Leest in Vaassen. Samen met meesterkok Margot Janse en chef-restaurateur Dennis Huwaë neemt Boerma de jurering op zich. 

Franse keuken centraal in eerste week

In de eerste week binden thuiskoks Bo van Schinkel, Coco van Alphen, Dolores de Groot en René Turk de strijd aan met de professionele keukenbrigade van het Amsterdamse Bistrot Neuf, die is gespecialiseerd in de Franse keuken. Dit team bestaat uit Rutger Kort, Tom Buysse en Enrico Schilmeijer, onder leiding van chef-kok Pascal Tooms.

The Chefs' Line Nederland

Maandag t/m vrijdag, 22.00 uur, 24Kitchen

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons