Studeren voor je examen tijdens Opwekking

'Geen excuus meer om niet naar Opwekking te komen'

Doe je dit jaar examen, maar wil je ook graag naar Opwekking? Geen nood: tijdens het Pinksterweekend regelt Stichting Opwekking een speciale ruimte waar je kan studeren voor je examen.

De meeste tieners zullen hun tijd hard nodig hebben om te blokken voor de examens, want de schriftelijke centrale examens, die op 14 mei zijn begonnen, duren tot en met 29 mei. Het programmateam van het tienerterrein bedacht hiervoor een oplossing: studeren voor je examen op het terrein van Opwekking. Zo hoeven studenten niets te missen van het tienerprogramma en kunnen ze ook ruimte maken om nog een laatste studiespurt te doen. 

Docenten

Joël ten Cate is namens het programmateam betrokken bij de examentraining. "Op zaterdag en zondagmiddag kunnen studenten twee uur lang studeren in de grote samenkomsttent. We zetten daar dan honderd tafels en stoelen neer, zodat de studenten in alle rust kunnen studeren. We hebben een aantal docenten gevraagd om aanwezig te zijn om de studenten te ondersteunen. We zijn nog steeds op zoek naar docenten die willen helpen, dus docenten mogen zich nog aanmelden."

Enthousiast

Op Facebook reageren tieners enthousiast op dit initiatief. "Super handig, nu kan ik toch nog leren tijdens Opwekking," zegt Hannah. En Mirjam reageert: "Ik vind dit zo'n briljante actie! Jullie zijn helden!"

Mochten de examenkandidaten extra hulp nodig hebben, dan kunnen ze naar de Talkzone gaan. Daar kunnen ze terecht voor een babbeltje, maar ook voor gebed. Joel: "Veel tieners hebben aangegeven dat ze deze momenten met beide handen aangrijpen om nog even te blokken. Geen excuus meer om niet naar Opwekking te komen dus!"

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons