Rappende priester wil jongeren trekken

Maar er is ook kritiek

in Christelijk Nieuws

Een Keniaanse priester wil jongeren bij de kerk betrekken en bedacht daarvoor iets origineels: hij rapt zijn preken. Al is niet iedereen daar blij mee.

Zijn bijnaam is Sweet Paul en dat is niet voor niets. Hij haalt met zijn rappreken het wereldnieuws en heeft inmiddels het internet veroverd, meldt Kerknet.be. In een interview met de BBC zegt hij dat hij hoopt dat meer jongeren de weg naar de kerk vinden. “Als jongeren ontspanning willen, kunnen zij naar mijn kerk komen om te bidden, te spelen en zich te vermaken.” De priester, die de opwarming van de aarde als een van de belangrijkste uitdagingen omschrijft, hoopt de jongeren zo ook weg te houden van drugs en wil hun een mooie, beloftevolle toekomst bezorgen.

Tekst loopt door onder de video.

Kritiek

Ook al preekt Sweet Paul op zondag zonder te rappen, volgens de BBC is er ook kritiek op zijn onconventionele manier van preken. “Sommige collega-priesters vinden dat ik de waardigheid van het priesterschap aantast. Zij zeggen dat ik dit niet mag doen. Maar ik vertel hen steeds dat God ons talenten heeft gegeven en dat wij die talenten moeten gebruiken.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons