Nieuwe online cursus over religie en geweld

Wat is de relatie tussen geloof en geweld?

in Christelijk Nieuws

Op de website Degrotevragen.nl, een initiatief van platform ForumC, is een nieuwe online cursus over religie en geweld te vinden. In deze cursus leren deelnemers wat de relatie is tussen religie en geweld, zodat ze zich hier een mening over kunnen vormen.

In de gratis cursus, die gericht is op twintigers, staat de vraag centraal waarom religie zo vaak geassocieerd wordt met geweld. Klopt dat idee wel?

E-coach

De cursus bestaat uit zes lessen, iedere week krijgt de deelnemer een nieuwe les. De cursisten worden begeleid door een zogenoemde e-coach (een online leraar). De cursus is ook geschikt om als groep te volgen. Onderwerpen die aan bod komen tijdens de lessen, zijn bijvoorbeeld 'hoofdstromingen in het denken over religie en geweld'. Daarnaast leren cursisten hoe ze nieuws en bijvoorbeeld ingezonden brieven over religie en geweld kunnen interpreteren. Het doel van de cursus is dat deelnemers zelf antwoord kunnen geven op de vraag of religie onlosmakelijk verbonden is met geweld.

Degrotevragen.nl is een website van platform ForumC, waar de levensvragen van twintigers en dertigers behandeld worden. Ook is het mogelijk zelf vragen te stellen en te discussiëren met anderen. Daarnaast worden verschillende cursussen aangeboden, waar Religie en Geweld er één van is.

Beeld: Unsplash

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons