Martien Timmer te gast in 'Onderweg’

'Ik geef mezelf een 9 voor geluk'

in Mediatips

Al meer dan vijfentwintig jaar is Martien Timmer directeur van More Message in the Media (3xM). Naar aanleiding van zijn reizen over de hele wereld schreef hij een boek over geluk. In het radioprogramma Onderweg praat Elsbeth Gruteke met hem over zijn geloof, de leiding van God, en over de betekenis van geluk voor hemzelf.

Zijn dominee had de indruk dat de jonge Martien geschikt zou kunnen zijn om predikant te worden. De serieuze belangstelling die Martien voor het geloof toonde, was hem opgevallen. Na een catechisatieavond ging hij daarom bij de ouders van Martien langs om daarover te praten. Zij lieten de beroepskeuze aan Martien over, die koos voor de wereld van de accountancy.

Werken in het Koninkrijk van God

Na drie maanden op een accountantskantoor gewerkt te hebben, was het voor Martien duidelijk: dit soort werk wilde hij niet tot zijn pensionering doen. Liever werkte hij bij een christelijke organisatie als boekhoudkundige. Vier jaar lang bad Martien om ander werk, tot een vriend hem attendeerde op een vacature bij 3xM, een organisatie die samen met lokale partnerorganisaties en kerken door middel van televisieprogramma’s zendingswerk doet. Martien trad daar tot zijn geluk als medewerker in dienst. “Ik mocht fulltime iets in Gods Koninkrijk doen.” Toen de directeur van 3xM ziek werd, stelde het bestuur Martien aan als adjunct-directeur en in 1991 werd hij directeur van deze organisatie.

Geluk

Geïnspireerd door zijn vele reizen, dacht Martien ruim tien jaar over de vraag na waar geluk vandaan komt, hoe daar wetenschappelijk over gedacht wordt en hoe geluk zich verhoudt tot wat de Bijbel daarover zegt. Hij schreef hierover het boek Waar komt geluk vandaan?, dat dit jaar verscheen. Hoe gelukkig hij zelf is? "Ik geef mijzelf een 9."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons