Laat jij je beïnvloeden door reclame?

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 22)

Op een warme zaterdag kwamen 20.000 jongeren naar Arnhem voor de EO-Jongerendag. Predikant Mirjam Kollenstaart vroeg zich af of we ons van de wijs laten brengen door reclames. Roelien Smit, vertaler bij het Nederlands Bijbelgenootschap, vertelde waarom de Bijbel haar persoonlijk raakt. Visie is je na het weekend graag van dienst met deze terugkijk- en luistertips. 

BEAM presents EO-Jongerendag 2018

In het GelreDome in Arnhem presenteert Joram Kaat de  EO-Jongerendag. Op deze dag rond het thema 'Walk on Wather' komen 20.000 jongeren komen bijeen om te luisteren naar inspirerende verhalen en samen te zingen. Ook treden artiesten als Matt Redman, Britt Nicole en 'for KING & COUNTRY' op.

De Kapel

Laat je je beïnvloeden door reclames waarin de meest gelukkige mensen op ons afkomen? Ds. Mirjam Kollenstaart vertelt dat Paulus een tip voor ons heeft: 'Onderzoek jezelf en zie of de genade van God, de liefde van Jezus Christus en de kracht van Zijn Geest door jou heen zichtbaar worden.' Daar kan geen perfect modellenplaatje tegenop, toch?

Nog even zondag

In de laatste uurtjes van de zondag spreekt Marleen Stelling met Roelien Smit, vertaler bij het Nederlands Bijbelgenootschap. "Bij het Bijbelgenootschap probeer ik de Bijbel dichtbij mensen te brengen," zegt ze. "Maar de Bijbel raakt mij ook persoonlijk. Ik blijf nieuwe dingen ontdekken."

Beeld: Michaël Terlouw 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons