Kleine en lichte bijbels voor Israëlische backpackers

‘We willen hen laten kennismaken met hun eigen Messias’

Veel Israëlische jongeren gaan na hun diensttijd op reis met hun backpack. Voor velen is dat een zoektocht naar hun identiteit, signaleert stichting Israël & De Bijbel, die niet altijd even goed uitpakt. Daarom wil de stichting kleine zakbijbels verspreiden onder de backpackers om hen te helpen.

“Uit Israëlisch onderzoek blijkt dat naar schatting minstens 75.000 jongeren na hun militaire diensttijd gaan backpacken,” zegt David van Wijck van Stichting Israël & De Bijbel. Veel jongeren gaan volgens hem op reis om te verwerken wat ze in hun diensttijd hebben meegemaakt. “Ze zijn op zoek naar hun identiteit en naar rust in hun hart. Vooral in India, waar veel Israëlische backpackers naartoe gaan, zien we dat jongeren in aanraking komen met zaken als drugs en andere religies.”

Klein en licht

Om de jongeren te ondersteunen in deze zoektocht, wil de stichting ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van de staat Israël, de backpackers een zakbijbeltje cadeau te doen. “De jongeren laten zich in hun zoektocht naar rust met van alles in, behalve met hun joodse boek. We geloven dat de Bijbel het antwoord op hun vragen is, en daarom willen we hen laten kennismaken met hun eigen Messias.”

De keuze voor een klein bijbeltje was vooral praktisch van aard. “Backpackers nemen alleen iets mee als het klein en licht is, en als ze het mooi vinden. Daarom gaan we nu aan de slag met een nieuwe mooie uitgave die hieraan voldoet.”

Beeld: Stichting Israël & De Bijbel

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons