Kerk verbreekt banden met Hybels

Amerikaanse megakerk wil geen gastheer zijn voor conferentie

in Christelijk Nieuws

De Amerikaanse megakerk Christ Church uit Oak Brook (Illinois) heeft aangegeven geen gastheer te willen zijn voor de conferentie Global Leadership Summit. Deze conferentie is verbonden aan kerkleider Bill Hybels, aan wiens adres nieuwe beschuldigingen van seksueel wangedrag zijn gedaan.

Dat schrijft het Nederlands Dagblad. De predikant zou eigenlijk in oktober met pensioen gaan, maar besloot in april vroegtijdig te stoppen. Toen zei hij in een statement op de website van Willow Creek: "Gezien mijn liefde voor deze kerk en de Leadership Summit, kunt u zich voorstellen hoe verdrietig ik ben hoe deze controverse rondom mijn persoon deze organisaties heeft geraakt." De kerkleiding van Willow Creek startte een onderzoek naar de beschuldigingen, maar die vond geen harde bewijzen.

Ook andere organisaties hebben afstand genomen van Hybels: zo heeft de christelijke Amerikaanse uitgeverij Tyndale laten weten dat de uitgave van het boek van Hybels over leiderschap, gepland in augustus, niet doorgaat. In Nederland geeft Stichting Opwekking de boeken van Hybels uit. Directeur Ruben Flach zegt in de krant daar voorlopig mee door te gaan.

Beeld: Wikimedia Commons

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons