'In het hoofd van mijn zusje': op zoek naar verklaring zelfdoding

Woensdag, 21.45 uur, NPO 3

in Mediatips

De zus van filmmaakster Ingrid Kamerling maakte op 24-jarige leeftijd onverwacht een einde aan haar leven. In een aangrijpende documentaire probeert Ingrid in het hoofd van haar zus Vivian te kruipen. 

In de documentaire In het hoofd van mijn zusje probeert Ingrid een beeld te krijgen van het leven van haar zus Vivian. Hoe goed kende ze haar? Kenden ze elkaar überhaupt? Door familievideo's, dagboekfragmenten en interviews met familieleden en bekenden probeert Ingrid een beeld te krijgen van het leven van haar zus.

'Constante roep om zelfontplooiing'

Aan de buitenkant leek Vivian een vrolijke, enthousiaste jonge vrouw te zijn, maar ze ging gebukt onder angsten en keuzestress. De documentaire is meer dan een verslag van Ingrids verwerking van Vivians zelfdoding. De filmmaker plaatst ook vraagtekens bij de constante roep om authenticiteit en zelfontplooiing in onze samenleving. 

Aftertalk op npo3.nl

Na de uitzending kun je in een live 'aftertalk' op npo3.nl/aftertalk doorpraten over de documentaire. In het hoofd van mijn zusje wordt uitgezonden in het kader van de #TrueSelfie-weken, waarin NPO 3 samen met MIND Korrelatie psychische problemen onder jongeren bespreekbaar wil maken. 

3Doc: In het hoofd van mijn zusje 

Woensdag 2 mei, 21.45 uur, NPO 3 

Beeld: BNNVARA 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons