Huis van Saoed: wat wil Mohammed bin Salman?

Dinsdag, 22.55 uur, NPO 2

in Mediatips

Saoedi-Arabië is een rijk en machtig koninkrijk in het Midden Oosten, maar hoe maakt het gebruik van deze positie? De machthebbers worden ervan beschuldigd een extremistische ideologie te verspreiden. De nieuwe kroonprins Mohammed bin Salman (32) belooft hervormingen. Het drieluik Huis van Saoed (HUMAN) neemt zijn nieuwe koers onder de loep. 

Mohammed bin Salman heeft beloofd dat hij zijn land wil hervormen. Hij zet zich in om het extremisme achter zich te laten en terug te keren naar een gematigde islam. De afgelopen jaren werkte Saoedi-Arabië nauw samen met het Westen om terrorisme te bestrijden. Nu heeft de kroonprins een revolutionaire verandering binnen het koninkrijk aangekondigd. Het is de vraag of hij in zijn missie zal slagen, nu een groeiend conflict met Iran het land midden in een crisis in het Midden-Oosten heeft geplaatst. 

Huis van Saoed

Dinsdag 8, 15 en 22 mei, 22.55 uur, NPO 2

Beeld: AFP/Bandar Al-Jaloud 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons