Het opblaasbadje

Blog van Matthijn Buwalda

Het blijft mooi weer, heeft mama gezegd. En mama heeft gelijk, zo ziet papa op zijn weer-app. Bovendien is het vakantie, dus tijd voor het opblaasbadje in de tuin.

Nu is gewoon een klein, rond opblaasbadje geen enkel probleem. Maar wij hebben ooit een luxe-uitvoering gekregen van iemand. Naast het badje zelf, waar je drie orka’s een winter lang probleemloos in kunt huisvesten, is er een glijbaantje, een opblaasbaar tropisch regenwoud waar je de tuinslang op aan kunt sluiten, iets wat de verpakking een ‘spelelement’ noemt en een niet te identificeren plastic dier. Het is een wonder dat er geen opblaasbaar Romeins badhuis uit de eerste eeuw voor Christus aan vast zit.

Zo rond een uurtje of tien begin ik met het opblazen van het subtropisch zwemparadijs. De kinderen staan inmiddels al een half uur in zwemkleding en glimmend van de zonnebrand in de tuin, als ik de pomp aansluit op het badje. Het is dezelfde pomp als waar we vorige zomer onze luchtbedden mee wilden oppompen en dus ook dezelfde pomp die toen halverwege luchtbed nummer twee de geest gaf.

Het is dezelfde pomp die we toen vergaten weg te gooien. Ik smijt het ding een paar maanden te laat alsnog in de container en stap over op longkracht.

Als ongeveer de helft van de plastic ruimtes gevuld zijn met lucht begin ik steeds meer te twijfelen of ik mijn conditie nu zo enorm overschat of de afmetingen van het bandje juist onderschat. Als een hele tijd later alle ruimtes gevuld zijn met lucht vraag ik me alleen nog maar af of ik de eerste mens ooit zal zijn die naar de eerste hulp gebracht moet worden vanwege het opblazen van een zwembadje.

Zodra de kinderen zich in het water storten, verdwijn ik naar mijn schrijfhok. Het is dan wel vakantie, maar er moet nog een column geschreven worden. Het kan dus zijn dat ik, consequent als ik ben, ook dit verhaal iets heb opgeblazen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons