Gezinnen plegen aanslagen in Indonesië

Onder meer kerken waren doelwit

in Christelijk Nieuws

In de Indonesische stad Surabaya (de hoofdstad van Oost-Java) zijn sinds zondag twee aanslagen gepleegd. De eerste gebeurde afgelopen zondag in verschillende kerken.

Dat meldt onder meer de NOS. Opmerkelijk is dat het allebei de keren een gezin was dat gezamenlijk de aanslag pleegde.

De aanslag op maandag gebeurde bij het politiebureau, waar door een explosie tien mensen gewond raakten. Onder de slachtoffers waren vier politieagenten en zes burgers. Het gezin dat de aanslag pleegde, bestond uit vijf mensen, onder wie een kind van 8. Die overleefde als enige de explosie.

Kerken

Zondag pleegde een ander gezin aanslagen in drie kerken in Surabaya. De vader van het gezin reed bij een van de kerken een auto met bommen naar binnen. De tweede aanslag werd gepleegd door de moeder met haar 9- en 12-jarige dochter. Zij drongen een kerk binnen en bliezen zichzelf op. De overige zonen van 16 en 18 jaar pleegden de derde aanslag, waarbij ze op hun motor met bommen de kerk binnenreden en die vervolgens lieten ontploffen.

De aanslagplegers zouden een periode in Syrië hebben gewoond en daar zijn geradicaliseerd. Later die dag eiste terreurgroep Islamitische Staat (IS) de aanslag op.

Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons