Dochters herdenken hun overleden moeder

Op Moederdag in 'Ik mis je', 9.00 uur, NPO 2

in Mediatips

In Ik mis je spreken Arjan Lock en Hella van der Wijst met mensen die te maken hebben gehad met verlies. Op deze zondagmorgen ontmoeten ze dochters die hun overleden moeder herdenken. 

Joyce Kamsteeg is bijna zestien jaar als haar moeder borstkanker krijgt, vertelt ze in Ik mis je aan Hella van der Wijst. Als oudste dochter neemt ze niet alleen zorgtaken over, maar ze geniet ook extra van de leuke dingen die ze nog met haar moeder kan doen. Bijzonder is het moeder-dochterweekend waar ze heen gaan. Daar schrijven ze elkaar een brief. 

'Ze mag nu gewoon mama zijn'

Ineke Berg heeft met haar moeder een haat-liefdeverhouding. Aan de ene kant krijgt ze veel hulp van haar moeder, maar aan de andere kant botst het ook weleens. Hun liefde wordt intenser als haar moeder een hersenbloeding krijgt en acht jaar in een verpleeghuis verblijft. “Ze mag nu gewoon mama zijn.” Ineke blikt met Arjan Lock terug op het leven van haar moeder. 

Ik mis je

Zondag 13 mei, 9.00 uur, NPO 2 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons