Deze zendelingen kunnen wel wat hulp gebruiken

Zendingswerkers zoeken vrijwilligers

in Geloven

Diverse zendelingen en thuisfrontcommissies zoeken vrijwilligers die hen met raad en daad kunnen bijstaan. Visie selecteerde er vier en helpt hen een handje door aandacht te vragen voor hun vacatures.

Pieter en Jacomien van der Wilt, Papoea, Indonesië

Pieter en Jacomien van der Wilt wonen en werken met hun drie kinderen Julia (14), Ivana (11) en Jesse (2) in Wamena, dat in het bergland van Papoea ligt. Ze werken op een hogeschool (STKIP Kristen Wamena), waar studenten worden opgeleid tot leerkracht. Het gezin woont in een gemeenschap met zo'n honderd studenten en collega's.

Onderwijsvrijwilliger, leerkrachten en onderhoudsmedewerkers

Voor hun dochter Julia zoeken ze een onderwijsvrijwilliger die haar in Papoea kan helpen met haar middelbare-schoollessen die ze via afstandsonderwijs volgt.

De hogeschool zoekt – voor korte of langere tijd – de volgende vrijwilligers:

  • (Gepensioneerde) leerkrachten die hun kennis en ervaring aan de studenten willen overdragen.
  • Onderhoudsmedewerkers, die kunnen helpen bij allerhande klussen op de campus, zoals het verbeteren van de IT-infrastructuur, het waterleidingsysteem en de elektriciteit.

Van kandidaten wordt verwacht dat ze een levende relatie met God hebben en dat zij redelijk zelfstandig kunnen wonen en werken in een niet-Westerse cultuur, en dat ze bereid zijn te leven in een christelijke leefgemeenschap. Beheersing van de Engelse taal is van belang, hoewel de voertaal op de hogeschool grotendeels Indonesisch is.

Voor meer informatie: Pieter en Jacomien van der Wilt, cpvdwilt@gmail.com

Sijmen en Annelies den Hartog, Thailand

In de regio Isaan, in het Noordoosten van Thailand, wonen voornamelijk rijstboeren. Van de 22 miljoen mensen die in dit gebied wonen, is 0,3% christen. Sijmen en Annelies den Hartog zijn in dit gebied teamleiders van zendelingen die als kerkplanters werken tussen de voornamelijk Boeddhistische Isaners. Zij zijn uitgezonden door de OMF/GZB. Sijmen en Annelies werken nu in een kleine stad waar een kerk is ontstaan. Deze gemeente functioneert zelfstandig, maar Sijmen en Annelies helpen nog met het starten van nieuwe Bijbelstudiegroepen in de dorpen eromheen.

Leerkracht

Voor het onderwijs aan hun kinderen Daniel (9 jr) en Benj (7 jr) zijn zij voor de periode van september 2018 tot maart 2019 op zoek naar een leerkracht die de Pabo heeft afgerond en christen is.

Voor meer informatie: annelies.denhartog@omfmail.com.

People International, Centraal Azië

People International is een zendingsorganisatie die zich richt op de nog grotendeels niet bereikte bevolkingsgroepen van Centraal-Azië. Het kleine aantal bijbelgetrouwe christenen wordt in deze regio vanwege hun geloof vervolgd. People International ondersteunt de kleine lokale kerken en zet zich in om nieuwe gemeenten te stichten.

homeschool teachers

Voor vier verschillende locaties in Centraal-Azië worden homeschool teachers gezocht, die voor minimaal drie maanden, maar bij voorkeur een heel schoolseizoen, beschikbaar zijn.

Deze homeschool teachers ondersteunen gezinnen met drie of vier kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar, die voor lange termijn als zendingswerker in Centraal-Azië wonen. In drie van deze gezinnen wordt het onderwijs in het Engels gegeven. Het andere gezin heeft drie jongens tussen de 2 en 7 jaar en zoekt iemand die de lessen in het Nederlands geeft. In al deze gezinnen verzorgen de ouders ook zelf een aantal vakken.

Elk gezin werkt met uitgebreide lespakketten. Voor de homeschool teacherszijn heldere instructies beschikbaar. De homeschool teacher hoeft geen speciale diploma’s te hebben om aan deze kinderen les te kunnen geven.

De gezinnen verwelkomen graag iemand die stevig in het geloof staat, van kinderen houdt, geduld heeft om les te geven en creatief met kinderen kan omgaan. People International zoekt bij voorkeur een jonge man of vrouw, maar ook een echtpaar is mogelijk. De homeschool teacher zal ook deel uitmaken van het team dat bezig is met gemeentestichting in de stad waar ze wonen.

Kijk voor meer informatie op de website van Peopleinternational.nl. Je kunt ook bellen: 035-8200233, of mailen: info@peopleinternational.nl.

Thuisfrontcommissie Sam en Karin Johnson, Assen

Sam en Karin Johnson werken voor de Ropheka Foundation, die de leefomstandigheden van inwoners van plattelandsgemeenschappen in Noordoost India wil verbeteren. Deze organisatie heeft onder andere medische klinieken opgezet. 

Adviseur communicatie en fondswerving

Voor hun werk zijn Sam en Karin volledig afhankelijk van giften. Een kleine thuisfrontcommissie organiseert regelmatig activiteiten om inkomsten voor Sam en Karin te genereren. Zij verzorgen ook hun website en nieuwsbrief. Deze thuisfrontcommissie zoekt mensen die advies kunnen geven over het vergroten en betrokken houden van de achterban van Sam en Karin.

Voor meer informatie: Harrie.feringa@filternet.nl.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons