Bevlogen bisschop huwelijk Meghan en Harry volgend jaar op Opwekking?

'Het is iemand met een verhaal'

Ruim zestigduizend mensen hebben dit weekend in Biddinghuizen de pinksterconferentie Opwekking bezocht. Het evenement werd voor de 48e keer gehouden. Gisteren was de laatste dag van de conferentie die feestelijk werd afgesloten met een optreden van de band Trinity.

Een recordaantal bezoekers voor Opwekking dit jaar. Dominee Rich Wilkerson uit Miami, die Kanye West en Kim Kardashian huwde, was één van de grote trekpleisters. NOS.nl vroeg aan Ruben Flach of volgend jaar de dominee komt die sprak tijdens het veelbesproken huwelijk tussen Harry en Meghan afgelopen zaterdag. "Dat zou ontzettend leuk zijn", zegt organisator Flach. "We hebben daar geen connecties, dus geen aanleiding om dat te denken. Maar dat is wel iemand met een verhaal."

De Afro-Amerikaanse bisschop Michael Curry heeft voor geestdrift gezorgd tijdens de huwelijksplechtigheid van prins Harry en Meghan Markle. Met een theatrale preek van bijna een kwartier over de macht van de liefde toverde hij een lach op de gezichten van de aanwezigen in de eeuwenoude kapel, onder wie het bruidspaar en andere leden van het koninklijk huis. Dat leverde hem veel bijval op op sociale media. The Sunday Times maakte van de kernzin van Curry’s preek zelfs de openingskop: ‘The power of love’.

De pinksterconferentie Opwekking vindt volgend jaar plaats van 7 - 10 juni 2019. 

Bron: ANP | NOS

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons