Bert van Leeuwen gaat rennen tegen kanker

'Samen komen we dichter bij de dag dat niemand hier meer aan hoeft te sterven'

Op dinsdag 29 mei 2018 staat Nederland op tegen kanker. Bekende en onbekende Nederlanders komen in actie tijdens de jaarlijkse live tv-show 'Nederland staat op tegen kanker'. Ook Bert van Leeuwen doet mee met de sponsorrun 'Rennen tegen kanker', tijdens deze live show van KWF Kankerbestrijding.

"Ik loop mee omdat ik het een heel leuke en goede manier vind om geld in te zamelen voor verder onderzoek naar behandelingen en medicijnen tegen kanker," zegt Bert van Leeuwen. "Bovendien ik maak bij verschillende mensen in mijn directe omgeving mee hoe ingrijpend het is als je de diagnose kanker krijgt. En hoe ongelooflijk blij je bent als er iets tegen te doen is. Samen komen we zo steeds dichter bij de dag dat niemand meer aan kanker hoeft te sterven."

Galsteenaanval

Bert gaat de 10 kilometer lopen, maar dat gaat waarschijnlijk niet meevallen. "Afgelopen week lag ik met een galsteenaanval op de eerste hulp van het ziekenhuis. Ik dacht meteen dat ik deze loop wel kon vergeten, maar het gaat gelukkig weer beter."

Het is mogelijk om Bert te sponsoren voor 1 euro per kilometer. Elke kilometer draagt bij aan kankeronderzoek. Zijn streefbedrag is € 1.000, en de teller staat nu op ruim € 700,00. "Ik zou het heel tof vinden als heel veel mensen mij willen sponsoren. De uitzending duurt anderhalf uur, dus het moet toch echt mogelijk zijn om voor het einde van de uitzending te finishen," zegt Bert lachend.  

Nederland staat op tegen kanker, 29 mei 21.25 uur, NPO 1

Wil je Bert sponsoren? Ga dan naar Rennen tegen kanker en klik op 'doneer'.

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons