20.000 jongeren op EO-Jongerendag

44e editie laat jongeren stralen

In Arnhem zijn vandaag een kleine 20.000 jongeren samengekomen voor de EO-Jongerendag. Het thema ‘Walk on Water’ was dit jaar de leidraad. Dat werd direct zichtbaar in een meeslepende openingsact, waarin YouTuber Sterre Koning één van de hoofdrollen vervulde. Het aanwezige publiek was zichtbaar onder de indruk toen zij over het publiek ‘liep’.

Het gevarieerde programma bevat voor ieder wat wils: optredens van diverse internationale artiesten, inspirerende (persoonlijke) verhalen, een sfeervol buitenprogramma en volop ruimte voor ontmoeting.

In de storm

Miriam Swaffield wist de jongeren vanmiddag stil te krijgen met haar verhaal over de discipel Petrus. Petrus stapte tijdens een storm uit de boot om naar Jezus toe te gaan. “Sommigen van jullie zitten misschien nu in een storm”, zei Swaffield. “Je ouders gaan scheiden, je hebt liefdesverdriet, een vriend is ernstig ziek… Net als Petrus mogen wij in de storm bij God aankloppen. Jezus is erbij! Als wij willen opgeven, zegt Jezus: ‘Wees niet bang, wees moedig!’. Alles waarvan je denkt dat het niet mogelijk is, wordt mogelijk met God!”

Muzikale diversiteit

Gedurende de dag betreden vier muzikale acts het podium. Het eerste optreden werd verzorgd door aanbiddingsleider Matt Redman en rapper Guvna B. Matt Redman is één van de grootste namen in de christelijke muziekwereld. Muziek van zijn hand, zoals het bekende 10.000 reasons,wordt over de hele wereld gezongen. Later vanmiddag werd het stadion gevuld met de elektronische muziek van ‘The Drop’ (LZ7 DJ set). Vanavond kunnen bezoekers nog genieten van muziek van zangeres Britt Nicole en publiekslieveling ‘for KING & COUNTRY’.

Warm

“Het was letterlijk en figuurlijk een warme dag vandaag”, zegt eindredacteur Paul de Vos. “Niet alleen buiten dankzij de zon. Er hing een warme, gemoedelijke sfeer in het stadion. Van de warmte buiten leken de bezoekers weinig last te hebben: er werd tijdens de optredens volop gedanst, gezongen en gesprongen.”

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons