Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden zaterdag opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’

Harold en Lillian, een Amerikaans echtpaar dat 50 jaar geleden scheidde, trouwt zaterdag opnieuw – met elkaar. Dat meldt The Washington Post.

Harold Holland (83) en Lillian Barnes (79) werden als tieners verliefd op elkaar. Ze trouwden, kregen 5 kinderen, maar scheidden 12 jaar later, in 1968. Ze trouwden alle twee met een ander, maar hielden vanwege de kinderen wel contact. Hun beide echtgenoten stierven in 2015.

Jaarlijkse familiereünie

Afgelopen zomer organiseerde Harold Holland de jaarlijkse familiereünie bij hem thuis. Deze keer was ook Lillian aanwezig, en de chemie van toen bleek er nog steeds te zijn. “Van het een kwam het ander,” zegt Harold. Hij neemt de volle verantwoordelijkheid voor hun scheiding – “ik was in die tijd 7 dagen per week op kantoor” – en zegt verrast te zijn dat Lillian hem nog een kans gaf. Zaterdag 14 april 2018 trouwen ze opnieuw.

De gemengde familie bestaat nu uit 10 kinderen, meer dan 20 kleinkinderen en ruim 30 achterkleinkinderen. Het precieze aantal is Harold kwijt.
Hij vond het leuk het nieuws aan zijn kinderen te vertellen, maar, zegt hij, “de kinderen en kleinkinderen vonden het wel heftig. ‘Oma die met opa trouwt,’ dat klinkt wel een beetje gek."
 

Ze was een prachtig, zwartharig meisje met bruine ogen, en dat is ze nog steeds

‘Alleen haar haar is wit geworden’

Volgens Harold is Lillian de afgelopen 50 jaar niet veranderd. “Ze was een prachtig, zwartharig meisje met bruine ogen. Dat is ze nog steeds, alleen haar haar is wit geworden. Maar dat is het mijne ook.”

Kers op de taart

Hun kleinzoon Joshua Holland is voorganger in New Orleans en zal het huwelijk op zaterdag 14 april inzegenen. “Als je de predikant van de familie bent, leid je alle trouwerijen en begrafenissen,” zegt hij. “Maar deze gelegenheid is wel de kers op de taart. Het is waarschijnlijk de meest monumentale bruiloft die ik ooit in mijn leven zal doen.”  
Wat hij in de dienst gaat zeggen, weet hij nog niet. Misschien gebruikt hij wel de eigen woorden van het paar: ‘We zijn samen aan de eerste kilometer begonnen, nu gaan we samen de laatste kilometer lopen.’

Geschreven door:

Mirjam Hollebrandse

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons