Willem van Dijk over de Joodse geschiedenis van Elburg

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 18)

Zaterdag gingen de herdenkingen in het kader van de de Open Joods Huizen van start. Die avond bezochten Frans en Mariska Bauwer een kerkdienst in Mississippi (VS). Gisteren ging Petra de Joode mee naar de kerk met Willem van Dijk, die veel weet over de Joodse geschiedenis van Elburg. Visie is je na het weekend graag van dienst met terugkijk- en luistertips.

Open Huis

Denise Citroen van 'Open Joodse Huizen' is te gast bij presentator Tom Herlaar. Ze vertelt waarom dit project belangrijk is, ook voor de jonge generatie. Tijdens kleinschalige herdenkingsbijeenkomsten worden verhalen verteld achter de huizen waar tijdens de oorlog onderduikers zaten. 

Frans Bauer in Amerika

Het zuiden van de VS staat vol met kerken. Dat merken Frans en Mariska als ze in Mississippi zijn. Ze wonen er een dienst bij met een gospelkoor en dat is een ervaring die ze niet snel zullen vergeten. Mississippi is ook de staat van katoen, gospelmuziek, indianen en de herinnering aan een bloedige burgeroorlog 

Zin, Zout en Zegen

Petra de Joode gaat met Willem van Dijk naar de Vrije Evangelische Gemeente Elburg. Willem geeft rondleidingen over de Joodse geschiedenis van deze plaats. In deze 'terugluistertip' een extra lange versie van zijn verhaal over slager Job Cohen, die overleefde door een spectaculair reddingsplan.

Beluister hier het gesprek met Willem van Dijk

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons