Tienermoeder ontmoet na 13 jaar de verpleegster die adoptie voorkwam

'Ze moedigde mij aan naar school te gaan'

in Christelijk Nieuws

Dertien jaar nadat tienermoeder Cherish Coates in haar eentje een kind ter wereld had gebracht, ontmoet zij de ziekenhuiszuster die voorkwam dat zij haar kind afstond. De Amerikaanse talkshow The Doctors arrangeerde deze reünie en deed er verslag van.

Totaal onverwacht beviel Cherish Coates op haar 15e van een zoon. Voordat ze haar kind ter wereld bracht, vermoedde ze wel dat er iets niet in orde was: ze voelde zich misselijk, was duizelig en had black-outs. 's Nachts werd de pijn steeds erger en voelde ze een scherpe pijn in haar maag. “’s Nachts kwam er iets uit mij,” vertelt Cherish. Al snel had ze persdrang en bracht ze op haar slaapkamer haar zoon ter wereld – in haar eentje. “Ik wist niet wat ik moest doen, ik had nooit eerder een baby vastgehouden.”

Na de geboorte belde Cherish haar vriendje, met wie ze sinds haar 13e omging, en vertelde ze wat er gebeurd was. Hij kwam meteen. Toen hij zijn vriendin en de baby zag, was hij in shock. Hij kon niet geloven wat er gebeurd was.

In een schoenendoos naar het ziekenhuis

Cherish was bang en durfde haar grootouders, bij wie ze woonde, niets te vertellen. Haar vriend kende de Safe-Haven-regeling, die de mogelijkheid biedt baby’s die jonger zijn dan een maand, legaal af te staan. Cherish: “Ik vond een schoenendoos, waar ik de baby in legde, wikkelde de doos in een paar handdoeken en deed er een briefje bij. We wilden dat hij Allen Cory zou heten, schreven dat we veel van hem hielden en dat we wilden dat hij de best mogelijke toekomst zou krijgen.” Haar vriend bracht de baby naar een ziekenhuis. Cherish zou een paar uur later weer naar haar werk gaan; ze wilde doen alsof er niets gebeurd was.

Op bezoek

Een paar dagen later bezocht Cherish het ziekenhuis waar het jongetje naartoe gebracht was. Daar aangekomen, werd de baby verzorgd door zuster Jeannie. Ze vertelde Cherish dat de baby – die verschillende infecties had en onderkoeld was – het had gered doordat hij bij het ziekenhuis te vondeling gelegd was. “Deze zuster was heel begripvol, gaf adviezen en raadde mij aan mijn familie te vertellen wat er aan de hand was. En ze moedigde mij aan naar school te gaan.”

Terwijl Cherish in een schommelstoel zat, met Allen tegen haar borst, realiseerde ze zich hoeveel ze van hem hield. Ze vroeg zich af wat te doen: hem houden, of hem ter adoptie afstaan? Ze koos voor het eerste.

Gezegend

Dertien jaar lang hadden zuster Jeannie en Cherish geen contact met elkaar gehad, totdat de Amerikaanse talkshow The Doctors hen weer samenbracht. "Ik voel me zo gezegend dat ik je ben tegengekomen," zegt Cherish geëmotioneerd tegen Jeannie.

Beeld: YouTube

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons