Tien jongeren verdronken in Zuid-Israël

Ook grote overstromingen in Jeruzalem

in Christelijk Nieuws

De afgelopen dagen was het noodweer in Israël. Zware regen zorgde voor grote overstromingen. Negen meisjes en een jongen vonden de dood toen ze werden overvallen door een enorme watervloed in een rivierbedding in de Negev-woestijn. Het drama vond plaats in de buurt van de Dode Zee in het zuiden van Israël.

De jongeren maakten deel uit van groep van 25 jongeren in de leeftijd van zeventien en achttien jaar. Zij werden meegesleurd door het water tijdens een wandelexcursie, schrijft The Jerusalem Post. Een woordvoerster van de Israëlische politie sprak op de radio over een 'tragedie die voorkomen had kunnen worden'. Gezien de weersomstandigheden waren er expliciete waarschuwingen om niet op excursie te gaan in de omgeving. Het opleidingshoofd van de school is inmiddels gearresteerd op verdenking van dood door nalatigheid. De man was de organisator van de woestijntocht.

Ook in Jeruzalem viel enorm veel regen. In het centrum van de stad werd de Yoel Salomon Straat omgedoopt tot 'Salomon Rivier'. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons