Seizoen 'De Deurwaarders: Betalen of leeghalen’ van start

'Het liefst zoeken we samen met de wanbetaler naar een oplossing'

in Mediatips

Vrijwel iedereen kan in financiële problemen komen. Schulden ontstaan vaak door het verlies van werk, een echtscheiding of een (chronische) ziekte. In het nieuwe seizoen van De Deurwaarders: Betalen of leeghalen (RTL 5) stuiten gerechtsdeurwaarders soms op schrijnende situaties. 

Waar deurwaarders in het verleden vaak overgingen tot inbeslagname van goederen, zoeken ze tegenwoordig vaak samen met de wanbetaler naar een oplossing. Dat zegt althans hun koepelorganisatie GGN. In de eerste aflevering van De Deurwaarders: Betalen of leeghalen van dit seizoen bezoekt deurwaarder Monique een mevrouw met een enorme betalingsachterstand bij haar waterleverancier. Voor het bedrijf is de maat vol en Monique krijgt de opdracht het water af te sluiten.

'Bedrijf te gronde door ziekte dochter'

Eenmaal binnen wordt Monique duidelijk hoe de problemen zijn ontstaan. De dochter van het gezin werd chronisch ziek en de moeder nam alle zorg op zich. Hierdoor ging haar eigen bedrijf ten onder en stapelden de problemen zich op. Kan Monique haar nog helpen of wordt de kraan dichtgedraaid? 

Fraude

Matthijs belt aan bij een mevrouw die schulden heeft bij haar zorgverzekering en een telecombedrijf. Wanneer de deur opengaat, krijgt hij diverse scheldwoorden naar zijn hoofd. Volgens haar is iemand anders de veroorzaker van de schulden en is er fraude in het spel. 

De Deurwaarders: Betalen of leeghalen

Iedere dinsdag, 20.30 uur, RTL 5

Beeld: RTL 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons