Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

‘God was trots op jouw vader’

in Geloven

Tijdens een ontmoeting die paus Franciscus onlangs had met een groep kinderen, kreeg de jonge Emanuele de kans hem te vragen of zijn overleden vader in de hemel is. De paus geeft hem een hoopvol antwoord.

Als de kinderen de gelegenheid hebben een vraag te stellen aan de paus, loopt Emanuele naar de microfoon. Maar hij is te bang om zijn vraag te stellen en barst in huilen uit, waarop de paus de jongen bij zich roept. Een geestelijke brengt hem vervolgens bij paus Franciscus, waarna Emanuele hem zijn vraag fluisterend voorlegt. Wanneer de jongen weer op zijn stoel zit, geeft de paus uitleg aan de aanwezigen: “Hij huilt om zijn vader die gestorven is. Hij was niet gelovig, maar liet zijn vier kinderen dopen. Hij was een goede man. Is hij in de hemel?”

Verstoot God Zijn kinderen?

“Verlaat God Zijn kinderen?” vraagt de paus vervolgens aan de aanwezigen. “Verstoot God Zijn kinderen wanneer zij goed zijn?” “Nee,” antwoorden de aanwezigen steeds, waarna de paus zijn antwoord geeft: “God was zeker trots op jouw vader, want het is voor een gelovige gemakkelijker zijn kinderen te laten dopen, dan voor een ongelovige. God vindt dit heel goed.”

Beeld: YouTube

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons