Paul Blokhuis vertelt openhartig over verlies dochter

‘Ik heb zo veel vragen, maar leg me erbij neer dat ik geen antwoorden krijg’

in Christelijk Nieuws

Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn en Sport, CU) heeft zich in een interview met de Volkskrant openhartig uitgesproken over het overlijden van zijn dochter Julia.

In het interview vertelt Blokhuis hoe hij op woensdag 21 februari terugkwam van een reis naar het Caribisch gebied. Zijn jongste dochter Julia had al een tijdje last van haar oog, en was er al mee naar de oogarts geweest. Op de dag die volgde, keeg ze steeds meer uitvalsverschijnselen en ging ze snel achteruit. Ze overleed op 25 februari.

“'We zijn steeds bij Julia geweest, hebben gebeden en gezongen. Psalm 91, bij God ben je veilig. Maar ze is niet beter geworden.” Blokhuis zegt in het interview dat zijn geloof na het overlijden van zijn dochter “er geen knauw” van heeft gekregen. “Ik heb zo veel vragen, maar leg me erbij neer dat ik geen antwoorden krijg. Dat heeft te maken met mijn Godsbeeld. Hij heeft een groter plan dan wij kunnen doorgronden. Wij geloven in Hem en vertrouwen op Hem.”

Lees het hele interview via deze link.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons