Oma Gloria kookt wekelijks 225 maaltijden voor daklozen

'God heeft mij hiertoe geroepen'

Je kent het wel: je moet koken voor een groot gezelschap, en het zweet breekt je al bij voorbaat uit. Daar heeft de 54-jarige Gloria Lewis (Florida, VS) totaal geen last van. Zij kookt iedere week 225 maaltijden voor mensen in nood. Daarnaast maakt ze ook nog eens voor 180 man ontbijt. Allemaal vanuit haar eigen keukentje.

Volgens Fox news richtte Gloria in 2012 samen met haar man een liefdadigheidsinstelling op: 'Care in Action'. In het begin maakte ze zo’n 20 maaltijden per week, die ze uit eigen zak betaalde. Maar dankzij de royale giften van een zakenman kan ze nu nog veel meer maaltijden bereiden. En ze kookt nog lekker ook: kip met parmezaanse kaas, spaghetti, gehaktballen en diverse groenten.

Bemoedigende tekst

Psalm 73:26 My flesh and my heart may fail, but God is the strength of my heart and my portion forever.

Gloria gelooft dat God haar heeft geroepen om dit te doen. “Ik moest mijn hele leven rondkomen met heel weinig geld. Ik weet hoe snel je dakloos kunt worden," vertelt Gloria aan de nieuwszender.
Ze werkt fulltime als serveerster en kookt daarnaast iedere zondag ruim 200 maaltijden. Haar zoon schrijft op iedere piepschuimen deksel een bemoedigende tekst uit de bijbel. Daarna gaan ze op pad om de maaltijden uit te delen. 

75.000 maaltijden

“Ik kan dit niet doen zonder Gods hulp," zegt Gloria. "Hij heeft mij en mijn gezin geroepen om dit te doen. En voorlopig blijf ik het doen!” Inmiddels heeft Gloria ruim 75.000 maaltijden gekookt.

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons