Nu op Youtube: Anne-Mar Zwart gaat vloggen!

Exclusief kijkje achter de schermen bij het maken van een programma

Vlogs kijken én maken is onwijs populair, ook bij kinderen. Veel vloggers geven een kijkje in hun leven. Ook Anne-Mar Zwart, presentator bij de EO, heeft sinds dit weekend een eigen Youtube-kanaal. Hierop komt elke week een vlog, doet ze challenges en beantwoord ze vragen van kijkers.

Waar ga je over vloggen?

“Bij alles wat ik doe, ben ik aan het vloggen, vooral behind the scenes bij de programma’s die ik maak, zoals Hip voor Nop, Hallo, ik heb kanker en de Anti Pest Club. Het is heel leuk om te doen. Je kunt in een vlog meer laten zien dan op tv. Hoe kom je bijvoorbeeld ongezien een school binnen bij de Anti Pest Club? En waar is dat lokaal eigenlijk?”

Wat vind je het leukst om over te vloggen?

“Ik word denk ik niet de nieuwe Enzo Knol, ik denk dat ik op een gegeven moment niets meer te zeggen heb als ik over mezelf moet praten. Ik wil graag wat te vertellen hebben. De andere video’s op het YouTube-kanaal vind ik daarom ook erg leuk om te maken. Daarin probeer ik allerlei dingen uit, zoals slime maken of de jellybean challenge. En in ‘Lieve Anne-Mar’ beantwoord ik vragen van kijkers. Dat vind ik echt tof!”

Heb je nu altijd een vlogcamera bij je?

 “Dat heb ik wel even geprobeerd, maar dat vond ik niet prettig. Dus ik film gewoon met m’n telefoon.”

Heb je tips voor lezers die willen gaan vloggen?

“Bedenk iets leuks! Zorg dat je weet wat je wilt vertellen. Je kunt ook over je hobby gaan vloggen, dan wordt het specifiek en kun je je onderscheiden van de rest. En verder: hou je camera recht! En zorg dat je gezicht goed te zien is, dus film met het licht in je gezicht en niet van achteren.”

Check youtube.com/annemar voor de vlogs!

Geschreven door:

Joëlle Post

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons